Özel Eğitim Bölümü 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bir farkındalık etkinliği düzenledi.

Özel Eğitim bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” Atatürk Eğitim Fakültesi önünde otizm ile ilgili farkındalık sloganları içeren pankartlar ile birlikte farkındalık etkinlikleri düzenledi ve otizme dikkat çekmek adına mavi balonlar uçurdu. Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici, Özel Eğitim Bölümü başkanı Doç. Dr. Mukaddes Sakallı Demirok, öğretim görevlileri ve öğrenciler yoğun katılım göstererek günümüzde yaygınlaşan otizme yönelik farkındalığın ve otizmden kaynaklanan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin daha da vurgulanması gerektiğine dikkat çekti.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmli bireylerin yaşadığı çözümler yaratmak amacıyla 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Her yıl, “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarına çözüm önerileri sunularak otizmde erken tanı ile erken ve yoğun eğitimin önemi vurgulanmaktadır.