Atatürk Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı 4. Sınıf Öğrencileri Tarafından “Çocuk İhmali ve İstismarı” Konulu Farkındalık Videosu Hazırlandı

Yakın Doğu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Atatürk Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı, 4. Sınıf öğrencilerinin, Uz. Yasemin Sorakın ile birlikte Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırlamış oldukları “Çocuk ihmali ve istismarı” konulu video yayınlandı. Her türlü ihmal ve istismar çocukta kalıcı izler bırakır. Bu yara izlerinden bazıları fiziksel olabilir fakat duygusal yara izi, yaşam boyunca uzun süren etkilere sahiptir. Hazırlanan videoda çocuğa yönelik duygusal ihmal ve istimrara karşı farkındalığın artması amaçlanmıştır.

[youtube id=”TsbZSIj9JH8″]

Yakın Doğu Üniversitesi, Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, İletişim Fakültesi ile işbirliği yapılarak hazırlanan videonun senaryosu öğrenciler tarafından hazırlanmıştır. Atatürk Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim görevlisi Uz. Yasemin Sorakın’ın “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında hazırlanan video olup yoğun ilgi görmüştür.