20 KASIM ÇOCUK HAKLARI ETKİNLİĞİ

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 2. Sınıf Öğretmen Adayları ile Pınarbaşı Anaokulunu ziyaret ederek 20 Kasım Çocuk Hakları Etkinliği Gerçekleştirdi.

Etkinlik, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dervişe Amca TOKLU’nun koordinatörlüğünde gerçekleşti. Farkındalık amaçlı düzenlenen etkinlik kapsamında Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan maddelerle ilgili pankartlar ve çocuklara hediye edilmek üzere sözleşme maddelerinden oluşan kolyeler hazırlandı. Etkinlik sırasında "Çocuk haklarının çocukken öğrenildiği" vurgulanarak karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

Öğretmen adayları, saha alanlarında 4-5 yaş grubundaki minik kalplerle biraraya gelerek kaliteli zaman geçirme fırsatı yakalayıp mesleki donanımlarını zenginleştirmiş oldular. Aynı zamanda minik kalplerle, haklarını korumaları konusunda ve çevrelerindeki BİRİNCİL kişilere haklarından söz etmeleri konusunda da anlaşmalar yaptılar. Etkinlik tüm paydaşlar tarafından sevgi ile kucaklandı.