YDÜ Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü Ana Bilim Dalı Öğrencilerinin Okul Öncesi Dönemde Materyal Geliştirme dersi kapsamında hazırlamış oldukları materyaller sergilendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okulöncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğrencilerinin Okul Öncesi Dönemde Materyal Geliştirme dersi kapsamında hazırlamış oldukları materyallerin sergisi YDÜ Eğitim Sarayı Güzel Sanatlar Sergi Salonunda sergilendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Serginin açılışı, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Akçıl, Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Fahriye Altınay, Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nefise Semra Erkan ve Ders Sorumlusu Uz. Dervişe Amca Toklu tarafından gerçekleştirildi.

Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Uz. Dervişe AMCA TOKLU tarafından düzenlenen sergiye, Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanları, Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrencileri ve Davetli Okul Öncesi Öğretmenleri katılım göstererek, birbirinden yaratıcı üç boyutlu materyalleri inceleyerek bilgi ve fikir paylaşımında bulunma fırsatı tanındı.

Sergide, okul öncesi dönemde materyal geliştirme dersi kapsamında, okul öncesi çocukların yaşlarına ve gelişim alanlarına uygun temel kavramlardan renkler, şekiller, rakamlar, taşıtlar, boyutlar, zıt kavramlar, değerler, hayvanlar, hava durumu ve mevsimler ile ilgili birbirinden yaratıcı üç boyutlu materyaller sergilendi.
Sergi sonunda materyallerin anaokullara hediye edileceği bilgisi verildi.