YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 2020-2021 Öğretim Yılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora başvuruları başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 2020-2021 Öğretim Yılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora başvuruları başladı.

YÖK ve YÖDAK onaylı programlarımıza 2020-2021 Öğretim Yılı için 40 Lisans, 15 Yüksek Lisans ve 5 Doktora öğrencisi kabul edilecektir.

Online olarak yapılacak sınavımız; 24 Ağustus 2020 Pazartesi ve 25 Ağustos 2020 Salı günü saat 10:00 da başlayacak şekilde gerçekleşecektir. Sınav linki ve sınav saati sınava girmek üzere başvuru yapan öğrencilerin mailine gönderilecektir.

KKTC’de yüz yüze gerçekleşecek sınavımız 26 Ağustos 2020 Çarşamba günü saat 10:00’da Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Bölümü Orkestra ve Mioy Sınıfı’nda yapılacaktır.
Sınava; 29 Temmuz – 21 Ağustos 2020 arasında başvuru kabul edilecektir. .

Lisans Sınav İçeriği:
Tartım tekrarı
Tek ses, aralık, akor
Tonal – makamsal ezgi tekrarı
Öğrencinin hazırladığı şarkı
İstiklal Marşı’nın söylenmesi
Öğrencinin çalgı performansı
Mülakat.

Yüksek Lisans Sınav İçeriği:
Yazılı:
Eser çözümleme
Müzik Eğitimi ile ilgili sorular
Sözlü:
Lisans üstü seviyede 1 etüt, 1 eser ve mülakat.

Doktora Sınav içeriği:
Yazılı:
Eser çözümleme
Müzik Eğitimi ile ilgili sorular
Sözlü:
Doktora seviyesinde 1 etüt, 1 eser ve mülakat.

*Detaylı bilgi için [email protected] ve [email protected] adresine e-posta yollanabilir.

Kayıt Yapılabilecek Adresler:

Yurt dışında bulunan KKTC yurttaşı adaylar, bulundukları illerdeki Yakın Doğu Üniversitesi Temsilciliklerine ve/veya [email protected], [email protected] adresine;
KKTC yurttaşı adaylar Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına 0392 223 64 64 numaralı telefondan dahili 5501/5101’i arayarak bilgi alabilir, [email protected] ve [email protected], adreslerine mail göndererek ön kayıt yaptırabilirler.

Başvuru Bilgileri
*Yetenek sınavına girme talebinde bulunan öğrencilerin, başvuru maillerinde olaması gereken bilgiler, aday öğrencinin;
Adı-soyadı
Mezun Olduğu Okul/Şehir
Telefon Numarası
e-mail adresi
*Ayrıca aday öğrencilerin sınava yüz yüze veya online girme taleplerini de ön kayıt başvurusunda bildirmeleri gerekmektedir.
*Sınav içeriği bilgisi , online gerçekleşleştirilecek sınav linki ve saati sınava girmek için başvuruda bulunan öğrencilere mail olarak bildirilecektir.
* Sınav sonuçları 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü, kazanan öğrencilere mail gönderilerek bildirilecektir.