Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi, “Psikososyal Destek Projesi” ile Devlet Okullarının Yanında!

Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanları Prof. Dr. Fahriye Altınay ve Prof. Dr. Zehra Altınay Gazi tarafından düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin başta depremzede öğrenciler olmak üzere devlet okullarında eğitim gören öğrencilere psikososyal destek vermek üzere başlattığı proje, Haspolat İlkokulu’nun ardından Beyarmudu İlkokulu’nda da hayata geçirilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Güldal Kan ve Resim – İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Miralay’ın gönüllü proje yürütücü olarak yer aldı.

Proje kapsamında öğrencilere, psikolojik destek yanında düzenlenen ders ve etkinliklerle sosyal destek de sağlanması hedefleniyor. Psikososyal Destek Projesi’nin ilk ayağı Haspolat İlkokulu’nda 5 hafta süren bir programla gerçekleştirildi. Proje kapsamında özellikle depremzede öğrencilere psikososyal destek sağlamak amaçlanırken, birçok öğrenci de programdan yararlandı. Haspolat İlkokulu’nda toplam 270 öğrencinin dahil olduğu proje ile resim çizimi, oyun tekniği, masal okuma, dil çalışması gibi etkinlikler düzenlendi. Aynı zamanda sanatsal etkinlikler, spor şölenleri ve 23 Nisan kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere de proje kapsamında destek verilerek öğrencilerin uyum içinde sosyalleşerek eğlenmesi amaçlandı.

Projeye Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez üyeleri ve

akademisyenlerinden; Yrd. Doç. Dr Seçil Besim Ayhan, Doç. Dr. Mustafa Yeniasır Doç. Dr. Burak Gökbulut, Uzm. Hulin Sıddık ve ilgili bölümlerden öğrencileri ile katılım sağladı.

Etkinlik çerçevesinde Prof.Dr. Gökmen Dağlı, Temel Eğitim Bölüm Başkanı ve Sınıf öğretmenliği ABD Prof. Dr. Behçet Öznacar, Şeniz Şensoy, Uzm. Çilem Çaltıkuşu da ziyaret etti.