Yakın Doğu Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği’nden Okul Öncesi Dönemde Etkileşimli Hikaye Anlatımı

Yakın Doğu Üniversitesi, Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı tarafından yürütülen Etkileşimli Hikaye Anlatımı etkinliği Çocuk Edebiyatı ve Hikaye Anlatımı Dersi kapsamında LTB Çocuk Merkezi El Ele Kreşinde gerçekleştirildi.

Çocuk Edebiyatı ve Hikaye Anlatımı Dersi öğretim görevlisi Uzm. Hulin Sıddık ile üçüncü sınıf öğretmen adaylarının yer aldığı etkinlik, 28 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

LTB Çocuk Merkezi El Ele Kreşindeki çocuklara Etkileşimli Hikaye Anlatımı kapsamında, derste hazırlanan Televizyon Şeridi ile Hikaye Anlatım, Hikaye Kartlarıyla Hikaye Anlatım, Pano ile Hikaye Anlatım ve Hikaye Torbası ile Hikaye Anlatım Teknikleri kullanılarak hikayeler anlatıldı. Etkinlik sonunda her çocuğa öğretmen adayları tarafından keçeden yapılmış parmak kuklaları hediye edildi. Ayrıca LTB Çocuk Merkezi El Ele Kreşine keçeden yapılmış el kuklaları, kukla sahnesi ve kuklalık bağışı yapıldı. Etkinlik, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi misyonunda SKA 17 ve SKA 4 kapsamında gerçekleşmiş oldu.

Etkinlikte, okul öncesi çocuklarına hikaye anlatımında çeşitli teknikler kullanılarak etkileşimli hikaye anlatımının önemi vurgulandı.

Öğretim görevlisi Uzm. Hulin Sıddık, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada bu etkinliğin üçüncü sınıf öğretmen adaylarına sahada tecrübe edinmelerine olanak sunarak, gelecekteki meslek hayatlarına katkı sağlayacak nitelikte bir etkinlik olduğunu ve  elde ettikleri deneyimlerin daha sonraki hikaye anlatım uygulamalarına da rehberlik edeceğini ifade etti.