Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Ögretmenligi Maraş’ı ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakultesine bağlı Sosyal Bilgiler Ögretmenliği ögrencileri ve öğretim üyeleri turizme açılan Maraş bölgesini ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Ana Bilim Dali adına konuşan Doçent Dr. Mert Baştaş, Maraşın tarihi ve siyasi açıdan Kıbrıs Sorununun sürekli gündeminde olduğunu ve öğrencilerin savaşın izlerini görmesi açısından gezinin anlaminin yüksek olduğunu vurguladı. Öğrenciler KKTC Ören Yerleri gezileri kapsaminda Mağusa Venedik Sarayı, Lala Mustafa Pasa Camii ve St.Barnabas Arkeoloji ve İkon Müzesini de gorme firsatı buldu. Öğrencilerin sosyal farkındalığını artırmayı amaçlayan gezi serilerinin Girne ilçesi ile süreceğini belirten Baştaş, bu sayede adamıza yüksek öğrenim icin gelen öğrencilerin Kıbrısın farklı kültürel, tarihi ve siyasi birikimini yerinde öğrenme fırsatı bulduklarını ve gezilerin süreceğini aktardi.