Yakın Doğu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölüm Öğrencileri Tarafından 23 Nisan Çocuk Şenliği Düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliği 18 Nisan Salı günü 8:45 – 15:30 saatleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölüm öğrencileri tarafından Yakın doğu İlkokulu bahçesinde düzenlendi.

Gerçekleştirilen çocuk şenliğine 6 – 11 yaş arası tüm Yakın Doğu İlkokul öğrencileri katıldı. Etkinliğe katılan öğrenciler için birbirinden eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. Çuval zıplama, kaşık ile yumurta taşıma, müzik eşliğinde donma, ip dolama, kutuda ne var, kaptan kim, sandalye, atış ve parkur oyunlarının yanısıra el baskısı ve yüz boyama etkinlikleri ile etkinlik programı devam etti. Yakın Doğu İlkokul öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte etkinlik programı boyunca doyasıya eğlenme fırsatı buldular. Gerçekleştirilen etkinlikler çocukların fiziksel gelişimlerinin yanısıra bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerinin de desteklenmesi amaçlanmıştır. Bunların yanısıra, etkinliğe katılan tüm çocuklara stiker takıldı ve etkinlikler tamamlandıktan sonra çocuklara balon hediye edildi.

Yakın Doğu İlkokulları Müdürü Sayın Ertan Ali Güllü yaptığı konuşmada öncellikle bugünü koordine eden ve Yakın Doğu öğretmenliği öğrencilerini kutlayarak bugün çocuklara bir bayram havası yarattıkları için ve tüm çocukların kalplerinde aynı duyguyu tatmalarını sağladıkları için teşekkür etti. Ayrıca, etkinlik boyunca Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin yüzlerindeki gülümsemenin yaptıkları işi ne kadar severek ve mutlu olarak yaptıklarının bir göstergesi olduğunu, bunun yanında başarılı bir öğretmenin öğrencilerini sevmesi ve yaptığı işten mutlu olması, bunun da yüzlerine yansıması ile hep sevecen ve güler yüzlü yaklaşması ile olunur yönünde sözlerini tamamladı.

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Behcet Öznacar yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin son derece önem taşıdığını vurguladı. Yakın Doğu İlkokulu’na bugün bize kapılarını açtığıiçin teşekkür etti ve sözlerine Yakın Doğu İlkokul Müdürü Sayın Şaziye Katipoğlu ve Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan vekili Doç. Dr. Yağmur Çerkez’e  “23 Nisan Çocuk Şenliği” nin planlanmasından itibaren her aşamada katkı ve desteklerini koymalarının bu etkinliğin başarılı olmasında büyük payları olmuştur dedi ve Yakın Doğu İlkokul Müdürü Sayın Şaziye Katipoğlu’na ve  Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan vekili Doç. Dr. Yağmur Çerkez hocaya da etkinliğin gerçekleşmesinde verdiği destek ve yardımlarından dolayı  teşekkür etti.   Ayrıca Bu etkinliğin gerçekleşmesinde koordinatör olan Doç. Dr. Fatma Köprülü’ye faaliyetin planlanmasından icraatına kadar üstün performansından dolayı teşekkür etti.

Son olarak, sınıf öğretmenleri öğrencileri bu etkinliği koordine eden Doç. Dr. Fatma Köprülü ve Prof. Dr. Behcet Öznacar hocalarına teşekkür ettiler.

“23 Nisan Çocuk Şenliği” etkinliğinin yoğun talep ve büyük beğeni ile karşılanmış olmasından ötürü, her yıl Yakın Doğu İlkokulu ile Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalının işbirliği içinde tekrarlanması planlanmıştır.