Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 2. Uluslararası İstanbul Kodaly Eğitim Günlerine Katıldı.

Prof. Dr. Sibel Çoban’ın başkanlığında, İstanbul Marmara Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ve Macar Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenen ve 2. Uluslararası İstanbul Kodaly Eğitim Günleri bu yıl 18-21 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlilerinden Yrd.Doç.Dr.Emine Kıvanç Öztuğ,Yrd.Doç.Dr.Hakkı Cengiz Eren,Uz. Gözdem İlkay,Uz.İlias Abdoulline ve Uz.Neriman Soykunt ile Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğrencileri, 4 gün süren eğitim günlerinde Kodaly Müzik Eğitim Yaklaşımı ile ilgili dersler alarak Yakın Doğu Üniversitesi’ni temsil ettiler. Macaristan’da bulunan ‘Kodaly Institute of the Liszt Ferenc Academy of Music’ eğitmenlerince gerçekleştirilen eğitim günlerinde, Colourstrings, Koro, Kokas Pedagojisi, Solfej ve Sınıf Müzik Eğitimi dersleri verildi.