Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Tarafından 20 Aralık 2022 Tarihinde “Masallarda Değerler” Konulu Masal Yazma Yarışması Düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı tarafından 20 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen “Masallarda Değerler” konulu masal yazma yarışması Yrd. Doç. Dr. Şebnem Güldal Kan ve Seçil Besim Ayhan koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. “Karakter ve Değerler Eğitimi” ve “Masallar” dersleri kapsamında düzenlenen yarışmada 28 özgün eser yarıştı. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen masallar kültürümüzün bir parçasını yansıtmıştır. Ayrıca bazı masalların geleneklerimizi ve örf ve adetlerimizi yansıttığı gözlenmiştir.

Masallarda tüm insanlığa bir mesaj vardır. Masallar, kurgusuyla bireyi kendi dünyasına çok çabuk katabilen eserlerdir. Doğru ve yanlış davranışın nasıl olduğunun öğrenilmesinde, iyilik, güzellik, yardımseverlik ve benzeri bir takım değerlerin bireye kazandırılmasında özellikle verdikleri etkileyici mesajlarla önemli bir işleve sahiptir. Bu noktadan hareketle organize edilen yarışmanın finalinde, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Vekili, Doç.Dr. Yağmur Çerkez, tarafından yapılan konuşmada masalların değerler eğitimindeki rolüne işaret edilirken, Dekan yardımcıları Doç Dr. Umut Akçıl ve Doç. Dr. Mert Baştaş, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Behçet Öznacar tarafından jüri üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Yarışma jürisinde Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Ahmet Güneyli, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanlığı Eğitim Denetmeni Uzm. SENEM Y. İNCE ve Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. ŞENGÜL BAŞARI yer aldı. Jüri üyelerinin titizlikle değerlendirdiği ve toplamda 30 puan üzerinden en yüksek puanı alan ilk üç eser ve Anabilim Dalı Özel ödülü alan iki eserin sahiplerine çeşitli ödüller takdim edildi. Buna göre dereceye giren eserler ve yazarları şöyledir.

Birincilik Ödülü:

Rumuz: 2023KPSSZEDELER (Feride Şahbaz-Fatma Arslan)-27 Puan

Eser Adı: MİLO’NUN ÖZEL ARKADAŞLARI

İkincilik Ödülü:

Rumuz: SES (Sena Karapınar-Esin Özer)-26 Puan

Eser Adı: PELİN’İN FARKINDALIK DİYARI

Üçüncülük Ödülü:

Rumuz: VAVEYLA (Ceylan Boyraz-Hicret Şahin)

Eser Adı:PERİLİ DİYARIN KAPISI

Anabilim Dalı Özel Ödülü:

Rumuz: SARARMIŞ SAYFALAR (Doğukan Yılmaz-Yeşim Tekinhan)

Eser Adı:PAPATYALARIN ŞARKISI