Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı “20 Kasım Çocuk Hakları” Semineri Gerçekleştirildi.

Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 25 Kasım 2022 cuma günü çevrimiçi olarak konuşmacı Doç. Dr. Emine Yılmaz Bolat’ın katılım gösterdiği “20 Kasım Çocuk Hakları”  seminerini Yrd. Doç. Dr. Dervişe Amca Toklu koordinatörlüğünde gerçekleştirdi.

Seminerde, Doç. Dr. Emine Yılmaz Bolat çocuk haklarının tarihçesi, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, sözleşmede yer alan temel ilkeler, çocuk haklarının günümüzdeki durumu, çocuğun yüksek yararı ilkesi ve çocuklara ait kisisel verilerin korunması konularına deyinerek bilgiler aktardı.

Seminere, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Yağmur Çerkez, Dekan Vekili Yardımcıları Doç. Dr. Umut Akçıl, İstanbul Aydın Üniversitesi Prof. Dr. Filiz Erbay, Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seçil Besim Ayhan, Fakülte Öğretim Üyeleri ve öğretmen adaylarının katılımı ile oldukça yoğun ilgi gösterildi.