Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı “Bibliyoterapi ve Uygulamaları” Semineri Gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı’nda öğrenim gören öğrencilere yönelik Bibliyoterapi ve Uygulamaları semineri Yrd.Doç.Dr Şengül Başarı moderatorlüğünde 14 Kasımda yüz yüze olarak gerçekleştirilmiştir. Seminerde öncelikte Bibliyoterapi yöntemi tanıtılmış ve Rehberlik ve Psikolojik Ana Bilim Dalı’nda kullanılmasının önemine ve yararına değinilmiştir. Ardından öğrenciler ile Bibliyoterapi yönetmenin nasıl kullandığını içeren uygulamalar yaptırılmıştır.

Öğrencilerin gruplara ayrılarak gerçekleştirilen uygulamalarda oldukça keyif aldıkları ve verim aldıkları gözlenmiştir. Ayrıca öğrencilerin Bibliyoterapi yöntemini etkili, faydalı, eğitici ve öğretici buldukları da görülmüştür.