SERGEI RACHMANINOFF 150. Doğum Günü Konseri

SERGEI RACHMANINOFF 150. DOĞUM GÜNÜ KONSERİ

Rus Romantizminin son büyük bestecisi ünvanını taşıyan, yanı sıra 20. Yüzyılın en önemli piyanistlerinden  olan Sergei Rachmaninoff , Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenli Ana Bilim Dalı Öğretim görevlileri  150. Doğum günü anısına eserlerini seslendirdi. Konser, 23 Kasım 2023 tarihinde, saat 13.00’da  YDU Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı bölümünde halka açık olarak gerçekleştirildi.

Bu konserleri hem Üniversite öğrenci ve çalışanşarına, hem de halka açık olarak gerçekleştirmeye önem veren  Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Emine Kıvanç Öztuğ ve Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlileri, sanatın aydınlık ve yaratıcı yönünü hem insanlara, hem de öğrencilere aktarmayı hedef almış, özellikle öğrencilerin yaratıcı düşünce yeteneklerini  ve özgün ifadelerini geliştirmeleri açısından fırsatlar sunmaktadırlar.

Konserde Dr. İllias Abdullin (Keman), Dr. Neriman Soykunt(Viyola), Dr.Emine Arıkhan (Piyano), Uz.İrada Melikova (Piyano), Öğretim gör. İmge Dinçer (Soprano) eserler seslendirirken, bölüm öğrencilerinden Uz.Deniz Amcazade ve Derin Zeki de Piyano da eseler seslendirdi.