Özel Eğitim Bölümü öğrencileri Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından düzenlenen “21 Mart Dünya Down Sendromu Günü” Farkındalık Yürüyüşü’ne katıldı.

Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümü öğrencileri Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında düzenlediği “Çorabını Gey da Gel” adlı farkındalık yürüyüşünün üçüncüsüne katıldı.

Dereboyu meydanında renkli çoraplar giyilerek Down Sendromlu bireylere yönelik farkındalık yaratmanın amaçlandığı yürüyüşte, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri yoğun katılım göstererek Down Sendromu olan bireylerin bağımsız, üretken ve toplumla bütünleşen bir yaşam kurabilmelerinde toplum desteğinin önemini vurguladılar.