Orhun Notasyonu Semineri gerçekleştirildi

Bestecilik eğtimini Moldova Cumhuriyeti’nde tamamlayan Umut Deniz Topçuoğlu  Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi dekanı Sn. İsmail Hakkı Mirici’nin desteğiyle düzenlenen , eski bir Türk çalgısı olan ağız kopuzu için kendisi tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiş olan Orhun Notasyonu adını verdiği nota yazım tekniği ile ilgili 22 Ocak 2019 tarihinde İletişim Fakültesi Turuncu Salon’da seminer düzenlendi.

Bu etkinlikte Türk tamga yazısının kökenleri,ağız kopuzu çalgısının tınısal sınırları ve bu iki öğenin özgün bir nota sistemi yaratma konusunda nasıl bir araya gelindiği hakkında Besteci Umut Deniz Topçuoğlu tarafından bilgi verildi. Ayrıca tamgaların notadaki değerleri ve okunuşlarıyla ilgili birtakım metodik bilgileri de paylaştı.