Erken Çocuklukta Cinsel Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

Fakültemiz ve YABEM işbirliğiyle, Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalının katkılarıyla, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Üstün Zekalılar Öğretmenliği Ana Bilim Dalındaki Öğrencilerimizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki okul öncesi öğretmenlerinin ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi müdürlerinin katılımıyla “Erken Çocukluk Dönem inde Cinsel Eğitim” konulu sertifikalı seminer gerçekleştirildi.

Alan uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ayten Düzkantar tarafından gerçekleştirilen seminerde “Cinsiyet Eğitimi, Cinsel Gelişime Paralel Çocuğa Verilmesi Gereken Eğitim, Cinsel Gelişim, Gelişimsel Davranışlar, Gelişime Paralel Edinimler, Gelişimsel Edindirmelerde Yapılan Hatalar, Buluğ Çağı ve Sonrasında Cinsel Davranışların Kontrolü ve Yönlendirilmesi, Tacizden Korunma Eğitimi, Güven Çemberi Oluşturma ve İzinsiz Fiziksel Teması Reddetme” konularına yer verildi.