“BİLİNÇLİ EBEVEYN MUTLU ÇOCUK ” Sertifika Programı İlk Modülü ile Başladı

BİLİNÇLİ EBEVEYN MUTLU ÇOCUK SERTİFİKA PROGRAMI İLK MODÜLÜ İLE BAŞLADI

İlkokul ve okul öncesi yaş grubu çocukların ebeveynlerine yönelik hazırlanan ‘Bilinçli Ebeveyn, Mutlu Çocuk Sertifika Programı’ ebeveynler ile buluşmayı hedefliyor. Halka açık olan sertifika programı;Çocukta Olumlu Davranış Geliştirme, Akran Zorbalığı, Çocuk Sağlığı ve Beslenme, Çocuklukta İlk Yardım, Teknoloji ve Çocuk, Çokkültürlü Ortamda Değerler” konularını içeren 6 modülden oluşuyor (SKA: 3, 4, 5, 17).

7 Kasım 2023– 23 Ocak 2024 tarihleri arasında belirlenen günlerde gerçekleştirilecek olan sertifika programının açılış konuşması Program Koordinatörlerinden Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur ÇERKEZ tarafından yapıldı. Çerkez konuşmasında sağlıklı bir toplum için mutlu çocuklara, mutlu çocuklar için ise bilinçli ebeveynlere ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle bu program kapsamında ilgili tüm ebeveynlerin kaliteli zaman geçirerek ilgi duydukları modüllere katılım sağlayabileceklerini ifade etti. Velilerin eğitimler konusundaki geri dönütlerini çok önemsediklerini de belirten Çerkez, eğitime katılan velilere duyarlılıkları için teşekkür ederek tüm modüllerin verimli geçmesini diledi.

Sertifika programına katılım sağlamak isteyen ebeveynlerin diledikleri modüllere katılım sağlayabileceklerini de belirtti.

Kayıt formu bağlantısı: https://forms.gle/imQ9zM5Q6UCf8E5e8

İlk modül olan “Çocukta Olumlu Davranış Geliştirme” modülü 7 Kasım Salı günü ebeveynlerin katılımı ile gerçekleşti.

Program koordinatörü ve  ilk modül eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Dervişe AMCA TOKLU Çocukta Olumlu Davranış Geliştirme” modülü kapsamında sunumunu ve atölye çalışmasını gerçekleştirdi (SKA: 4, SKA: 17). Süreç içerisinde çocuklarda olumlu davranışın gerçekleşebilmesi için öncelikle etkili iletişimin sağlanması gerektiğine ve çocukları ayrı bir birey olarak kabul etmenin ilk koşul olduğuna vurgu yaptı. Yaramazlık olarak nitelendirilen davranışların en çok ebeveyn kaynaklı olunabileceğine dikkat çeken Toklu, çocukların yaşamlarında doldurmaları gereken kovalar ve yaşam kumbaralarının olması gerektiği üzerinde de durarak eğitimini tamamladı. Sunum sonrası ebevyn-çocuk arasında meydana gelen çatışmaların nasıl çözümlenebileceğine yönelik atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Ebeveynlerin etkin katılım sağladığı eğitim katılımcıların geri dönütlerinin alınması ile sonlandırıldı.

Eğitimlerin 21 Kasım Salı günü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Sorakın tarafindan verilecek olan ‘Akran Zorbalığı’ konusu ile devam edeceği bilgisi paylaşıldı.