Atatürk Eğitim Fakültesinde “Bilim Şenliği” Gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Atatürk Eğitim Fakültesi Bilim Şenliği” etkinliğinde, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Yağmur Çerkez önderliği ve desteği ve Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behçet Öznacar koordinasyonunda ve Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Engin BAYSEN ve Okulöncesi ve Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin birlikte yürüttükleri çalışmalarının ürünleri ilkokul oğrencilerine sunulmuştur.

Doç. Dr. Engin BAYSEN yaptığı açıklamada çağdaş öğrenme, fen öğrenme ve fen öğretimi ışığında işlenen kuramsal derslerin tezahürü olarak ortaya çıkan öğreneleri meraklandıran; sorgulama, keşifle öğrenme, yaratıcı ve kritik düşünme, yaparak yaşayarak öğrenme, ve bunların temelinde 100 yılı aşkın süredir varyasyonlarını kurgulayıp deneyimlediğimiz yapılandırmacı  teorilerin uygulamaya dönüştürdüğümüz öğrenme, fen öğrenme ve fen öğretimi deney ve etkinliklerin, Temel eğitim Bölümü öğrencilerinin uygulamaları ve deneylerinin ilkokul çocukları karşısında mesleki yaşamlarının ilk dönemlerinde paylaşma fırsatı bulmalarının önemine dikkat çekmiştir.

Doç. Dr. Engin BAYSEN 60 istasyonun kurulduğu Bilim şenliğine 120 öğretmen adayının aylar süren sıkı atelye çalışmaları ile hazırlığının takdire şayan olduğunu ve Bilim şenliğine sınıf öğretmenlerinin eşliğinde katılan 100’ lerce ilkokul öğrencisinin yüzlerindeki heyecan, mutluluk, merak, sevinç, ve en önemlisi de Bilim’ e duydukları hayranlıkla bakışları kendilerinin topladığı en güzel meyveler olduğunu ifade etmiştir.

Doç.Dr. Engin BAYSEN son olarak kendilerinde bu duyguların yaşanmasına önderlik eden YDÜ ailesinin azmi, çalışkanlığı ve Bilim’ e olan üst düzey olumlu tutumunun vesile olduğunu ve bu bağlamda başta YDÜ yönetimi, ve ardından da Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Temel eğitim Bölüm Başkanlığına, Temel Eğitim Bölümü öğrencileri ve kendisi adına teşekkürlerini iletti.