Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda Bibliyoterapi ve Uygulamaları Etkinliği Gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda "Bibliyoterapi ve Uygulamaları Etkinliği" Yrd. Doç. Dr. Şengül Başarı tarafından gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikte ilk önce kitapların, edebi eserlerin ve masal süreçlerinin kendimizi tanımamızdaki önemine değinilmiştir. Ardından masal sürecindeki sorularla öğrenciler ana karakterlerle özdeşim kurup kendi hayatlarına dair benzerlikleri ve farklılıkları ifade etmişlerdir.

Süreçte birbiri ardına gerçekleştirilen uygulamaların öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağladığı gözlenmiştir. En son gerçekleşen “Ayna ayna etkinliği” ile öğrencilerin birbirlerini dinledikleri, birbirlerini daha iyi tanıdıkları, etkili paylaşımlarda bulundukları ve keyif aldıkları görülmüştür.