Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı’nda Bibliyoterapi Uygulamaları Eğitimi Verildi

Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı’nda 06 Martta Yrd.Doç.Dr. Şengül Başarı tarafından Bibliyoterapi Uygulamaları eğitimi verildi.

Bibliyoterapi Uygulamaları eğitimde korku temalı masal süreci işlenmiştir. Süreçte korkularımız ile yüzleşemezsek hayatımızın her anında karşılaşacağımıza değinilmiştir. Gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler kendi hayatlarına dair benzerlikler ve farklılıklar yaşayarak paylaşımlarda bulunmuşlardır. Süreç grup rehberliği etkinliklerinden endişelerimiz adlı çalışmayla devam etmiştir. Çalışmada öğrencilerin kontrol edilebilir ve kontrol edilemeyen endişelerine dair görüşlerine ve bu görüşlere ilişkin önerilere yer verilmiştir. Eğitimin sonlarına doğru masal sürecinden çıkarılan anlamlar değerlendirilip tartışılmıştır.

Eğitimi öğrencilerin oldukça iyi, yararlı ve yaşamlarına dair farkındalık kazandırdığı yönünde buldukları gözlenmiştir.