24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Etkinliği ve Paneli gerçekleştirildi

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında bir kutlama etkinliği ve panel düzenlendi. Etkinlik, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici, önceki Milli Eğitim ve Kültür Bakanlarımızdan Prof. Dr. Mehmet Altınay, Eğitim Bilimleri Enstitüsü müdür ve müdür yardımcısı, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Yaptığı açılış konuşmasında 24 Kasım’ın anlam ve önemine vurgu yapan Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici, tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının gününü kutladı.

Açılış konuşmasının ardından söz alan önceki Milli Eğitim ve Kültür Bakanlarımızdan Prof. Dr. Mehmet Altınay, geçmişten günümüze eğitim uygulamalarından bahsederek öğrenmenin yaşı olmadığını ve yaşam boyu eğitimin önemini belirterek gençlere bu yönde tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğin panel bölümü, Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici’nin moderatörlüğünde gerçekleşti. İlk konuşmacı olan Eğitim Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcısı Prof. Dr. Zehra Altınay “Eğitimde Teknoloji ve Uzaktan Eğitim” başlıklı konuşmasında eğitimde teknoloji kullanımının önemine vurgu yaparken uzaktan eğitimin son yıllarda yaygınlığının artmakta olduğunu belirtti.

Panelin son bölümünde Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mukaddes Sakallı Demirok “Özel Eğitimde Öğretmenlik” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Özel gereksinimi olan bireylere yönelik eğitsel müdahaleler hakkında tüm alan ve branş öğretmenlerinin bilgi ve beceri sahibi olması gerektiğine vurgu yaptı.

Panel toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.