YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, 9. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’nde başarıyla temsil edildi.

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, 24-26 Nisan tarihlerinde Hatay’da gerçekleştirilen 9. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’nde başarıyla temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Başak Bağlama, Uz. Meltem Haksız ve Uz. Beria Gökaydın Türkiye’ nin çeşitli üniversitelerinden özel eğitim alanından birçok akademisyen, eğitimci ve öğrencilerin bir araya geldiği 9. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’nde sundukları bilimsel çalışmalarıyla Yakın Doğu Üniversitesi’ni başarıyla temsil ettiler.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen kongrede YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mukaddes Sakallı Demirok ve öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Başak BAĞLAMA, Uz. Meltem HAKSIZ ve Uz. Beria GÖKAYDIN ile YDÜ Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin birlikte hazırladıkları 4 sözlü sunum ve 3 poster sunumları kongre katılımcıları tarafından oldukça ilgi gördü.

Kongreye katılan YDÜ Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanları, katkılarından ötürü Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici’ye ve ayrıca bu çalışmalara destek ve önerileri ile katkı sağlayan Doç. Dr. Mukaddes Sakallı Demirok’ a teşekkürlerini ve kongre katılım raporlarını ileterek çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

Özel Eğitim Bölümü öğrencileri; Fatma Yıldırım, Yağmur Kılıç, Yaren Saban, Esmanur Yıldırım, Zalihe Dağaştı, Ezgi Aslan, Kader Meydanoğulları, Merve Dönmez ve Sibel Doğru Zorman kongreye sözlü sunumlar ile; Dilem Uçar, Fırat Can, Kübra Yiğitalp, Münevver Gündüz, Numan Hazır, Merve Abacılar, Hilda Tayfun, Hande Baydı ve Dilay Yeşilırmak isimli öğrenciler de poster sunumlarla kongreye aktif olarak katılmışlardır.