Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü tarafından “Özel Eğitimde Sanat” Sergisi düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitimi Bölümü Öğrencilerinin, Uz. Yücehan Yücesoy tarafından verilen “Özel Eğitimde Sanatsal Becerilerin Öğretimi” dersi kapsamında hocalarının desteğiyle hazırlamış oldukları projelerin sergisi 16 Mayıs’ta YDÜ Eğitim Sarayı Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sergiye, Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ile öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Özel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mukaddes Sakallı Demirok, özel gereksinimi olan öğrencilere akademik ve sosyal becerilerin yanısıra sanatsal becerilerin öğretiminin de ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak ders sorumlusu Uz. Yücehan Yücesoy ve ders öğrencilerini yaptıkları çalışmalardan ve emeklerinden ötürü tebrik ettiğini belirtti.

Sergide, Özel Eğitimde Sanat Becerilerinin Öğretimi dersi kapsamında, Kilden Objeler, Nokta Çalışmaları, Parça Bütün Çalışmaları, Origami Modelleri ve Linol tekniğiyle Tişört Baskıları yer almıştır. Ders sorumlusu Uz. Yücehan Yücesoy, özel eğitim öğretmen adaylarının özel gereksinimi olan öğrencilere sanatsal becerilerin kazandırılmasının onların gelişimlerindeki olumlu sonuçlarından yola çıkarak hazırladıkları projelere katkı koyan tüm öğrencilere teşekkür ettiğini bildirdi.